Submarinisme

ES BANC submarinisme a Formentera
El fons marí de Formentera està farcit de posidònies, el que li dóna una transparència que va molt bé per fer submarinisme. Si li afegim que l’orografia ha omplert el fons de covetes i arcs, on s’amaguen multitud d’animals, tenim unes condicions perfectes per fer submarinisme.
LA PLATAFORMA submarinisme a Formentera
Una antiga piscifactoria enfonsada a finals del segle passat és un lloc divertit per fer una immersió. Primer per la curiositat del lloc, i després per la gran quantitat de vida marina que s’hi troba.
DON PEDRO, el gran derelicte
El vaixell enfonsat més gran de tota la Mediterrània es troba davant del port d’Eivissa, molt a prop d’un petit illot anomenat Es Drau Gros.
És un dels derelictes més visitats d’Eivissa, pel bon estat del vaixell i per la gran visibilitat que tenen les aigües d’aquesta costa.
Submarinisme a l’Illa Murada
Les aigües transparents de la costa d’Eivissa, i el seu fons marí rocallós, la converteixen en un lloc ideal per practicar submarinisme. Nosaltres vam acompanyar un grup a l’Illa Murada, situada davant de la Torre de Sant Miquel, al nord-oest de l’illa.

Submarinisme a Ses Formigues – Nord d’Eivissa

El nord d’Eivissa és un indret allunyat del turisme intensiu que hi ha al voltant de la capital. Nosaltres hi hem realitzat una immersió fantàstica, amb aigües cristal·lines i una orografia molt bonica.

Submarinisme a les Illes Medes

Un dels millors indrets del Mediterrani per practicar submarinisme, i poder gaudir de la presència de molta vida marina, són les Illes Medes, situades a la costa del Baix Empordà. A principis de juliol de 2020 el mero es trobava en plena època d’aparellament.

SUBMARINISME

Per fer submarinisme a la major part de països cal disposar d’una assegurança i obtenir un certificat que lliuren les organitzacions reconegudes com FEDAS ( Federació Espanyola d’Activitats Subaquàtiques) FECDAS ( el mateix a Catalunya) SSI o PADI, entre d’altres.

Sol haver-hi un grau d’iniciació, un altre d’avançat i un tercer de perfeccionament. A partir d’aquí es poden ampliar especialitats, sobre tot en l’àmbit professional. 

L’equip indispensable es el següent

1.- Vestit de neoprè més o menys gruixut segons la temperatura de l’aigua. Fins i tot hi ha vestits secs de neoprè en els que no arriba a entrar aigua al cos i per tant ens podem abrigar.  

2.- Aletes per desplaçar-nos. 

3.- Visor amb faldó habitualment de silicona

4.- Jaqueta on portarem: L’ampolla d’aire, el regulador de pressió, manòmetre per saber la fondària que estem i també controlar el consum d’aire de la nostra ampolla. 

5.- Cinturó de llast. Habitualment format per peces de plom. 

Si l’aigua es freda cal portar gorra i guants. 

A partir d’aquí el material es pot anar ampliant segons les necessitats: ordinador de busseig, llanterna, ganivet, boia de senyalització, segona ampolla de seguretat, scooter, etc

 

Immersions costa Peninsular

El busseig recreatiu sol fer-se a uns 20 o 30 metres de fondària, puntualment fins als 40  i es pot practicar en qualsevol indret de les nostres costes des de l’atlàntic fins al mediterrani. La diferencia esta en la temperatura de l’aigua i la seva visibilitat que sol ser habitualment millor al mare Nostrum.

El paisatge marí i els peixos que podem veure varia en funció del tipus de costa, les corrents marines i si som a l’atlàntic o al mediterrani. Per exemple a l’atlàntic es poden veure algues mentre que al mediterrani hi ha prats de posidònia.

A la costa da Morte de Galicia hi ha molts derelictes mentre que al mediterrani les aigües solen ser més clares i transparents.

Llocs molt recomanables son les Illes Medes per l’abundància de peix ( www.aquatica-sub.com), també a  Cabo de Palos o Cabo de Gata al Mediterrani i A Coruña a l’atlàntic. 

Submarinisme en Illes

Canàries es un paradís per al submarinismes i també l’illa d’Eivissa i Formentera.

De fet a les illes Pitiüses no tant sols podem trobar una gran varietat d’immersions amb espectaculars arcs i coves submarines sinó que a més a més es on probablement gaudeixen d’unes aigües més clares i transparents amb visibilitats que poden superar els 50 metres de distancia (www.subfari.es).

Durant aquestes immersions sembla com si bussegéssim dins d’un aquari gegantí. 

 

Submarinisme

Fer un curset amb bons professionals es de vital importància per evitar problemes de descompressió. Evidentment cal seguir al peu de la lletra les indicacions de seguretat tant en superfície com sobre tot dins l’aigua. 

Per tota la costa peninsular i també a les illes hi ha nombrosos clubs i escoles esportives on poder realitzar un curset de submarinisme amb garanties de qualitat. 

Descobreix bonics racons de la nostra Geografia!

Gaudeix Descobrint nous indrets, nous paisatges i activitats a l'aire lliure amb 1 sol clic.

Fes-te Aventuristic!

Cada setmana Reportatges Nous. Descobreix-los!

Només cal que escriguis el teu mail i et mantindrem informat.

[/db_pb_signup][/db_pb_signup]