Navegació

Red Bull Flugtag
Una prova per a persones enginyoses i atrevides. Primer per crear un aparell amb una certa capacitat de volar, i segon per saltar a través d’una rampa de 6 metres per veure qui aconsegueix el vol més llarg.
El canyó del Sil
L’últim tram del riu Sil, abans de desembocar al Miño, destaca per discórrer per una zona engorjada amb un canyó que en alguns punts té parets que s’acosten als 500 metres. Es troba a la regió de la Ribeira Sacra, amb cultius de vinya tot i l’orografia complicada.
Un lloc molt bonic de visitar des de l’aigua.
Red Bull Wake The City 2021
La dàrsena de la ciutat de Milà es va veure ocupada per cables i mòduls el passat 4 de setembre per la disputa d’aquesta prova en la que van participar alguns dels millors wakeboarders del planeta.
Engadinwind 2021
El llac Silvaplana, a Suïssa, acull des de fa ja 44 anys a multitud de windsurfistes que al llarg d’una setmana poden gaudir del seu esport en un llac d’alta muntanya.
Flaix Piragua a Ondarroa
Recorregut bonic a l’est de Biscaia amb molta varietat paisatgística.
Vela a Santander
Si vols fer un bon entrenament de vela, el Mar Cantàbric és un indret a tenir en compte per unes condicions de vent i mar no sempre ideals.
Navegar a vela per Galícia
L’oceà Atlàntic és un lloc que es pot convertir en molt perillós per navegar, però sobretot si es fa a vela, en la que els vents en alguns casos poden esdevenir incontrolables.
En canvi, navegar per una ría, com la de Vigo, es pot fer d’una forma molt més controlada.

 

 

Bg Paddle a Sant Sebastià

El big paddle és una alternativa perfecta per compartir una jornada d’activitats al mar en companyia d’amics i familiars. En aquest reportatge podreu veure el recorregut entre la platja d’Ondarreta i l’illa de Santa Clara.

 

 

Passeig a Llanxa Motora per la presa de TAXHIMAY – Méxic

L’any 1935 va entrar en funcionament la presa de Taxhimay, i les seves aigües van sepultar el poble de San Luis de las Peras, del que encara es poden visitar algunes de les seves restes.

Stand Up Paddle a les Illes Medes

Agro Rural Surf és una escola d’activitats aquàtiques situada a L’Estartit, en plena Costa Brava. El Paddle Surf n’és una d’elles, un esport bastant assequible, i que amb pràctica permet fer bonics recorreguts per la costa com el que ens va portar a les Illes Medes, un paradís de la natura.

Navegar a Vela davant de Donostia

Navegar a vela davant de la costa de Sant Sebastià és un plaer per a tots els sentits, i encara més si a l’interior de l’embarcació hi ha un músic tocant en directe.

Equip de traineres de Sant Sebastià

Veure navegar les traineres, una embarcació de 14 tripulants, és tot un espectacle, per la sincronització en la remada de les seves components. L’estiu de 2020 vam filmar un dels dos equips femenins de la ciutat de Donosti.

Paddle pel riu ORIA

Naveguem en stand-up paddle els darrers 8 quilòmetres del riu Oria, abans de desembocar al Cantàbric al costat de la localitat d’Orio, a poca distància de Sant Sebastià. A finals de juny de 2020 era un oasi de pau i natura.

NAVEGACIÓ

La navegació no tan sols és l’art de saber sortejar els perills de viatjar per la superfície de l’aigua sinó que també és una ciència, ja que es basa en coneixements físics.

Poder propulsar-nos només amb la força del vent o del rem, és a dir amb la nostra pròpia força o la de la naturalesa, sense cap mena de motor, és tot un plaer per als sentits.

Un clar exemple és navegar amb un vaixell de vela com ho feien els nostres avantpassats, des d’un port a un altre.

Aquesta forma de lliscar per damunt la superfície de l’aigua té milers d’anys d’història si bé actualment, gràcies a moderns materials i noves tecnologies en podem gaudir molt més.

Navegació en Caiac

Navegar en caiac per les aigües tranquil·les d’un pantà o llac és una forma molt relaxant d’iniciar-se en el món de la navegació.

Els caiacs de mar solen ser molt més allargats que els de rius d’aigües braves.

Poden disposar de timó i ser d’una o diverses places. Una altra forma de navegar són les canoes (https://vertigoaventura.ueniweb.com) que a diferència dels caiacs solen ser molt més amples, el rem és d’una sola pala i poden cabre més de 2 o  3 persones amb relativa comoditat.

 

Navegació en Surf i Kytesurf

El surf te molts segles d’història, però tal com el coneixem avui va sorgir al segle XX a les illes Hawai passant posteriorment a Californià i Austràlia i ja popularitzant-se a partir del 1960 arreu del món.

Posteriorment han anat sortint altres modalitats com el kytesurf que no és res més que surfejar damunt d’una taula, però arrossegats per un estel o el windsurf que vindria a ser la mínima expressió d’una embarcació amb els elements mínims indispensables per navegar.

Navegació en Stand Up Paddle

Stand Up Paddle, també anomenat surf de rem no és res més que una taula similar a la de surf on el practicant va dret i es propulsa amb un rem d’una sola pala. Els seus orígens estan en els pobles de la polinèsia.

És a principis del segle XXI que aquesta forma de navegar s’ha fet cada cop més popular, ja que a diferència del surf, no necessita onades per practicar-lo de manera que es pot per surf de rem a mar obert, per llacs, rius i pantans. (https://agroruralsurf.com)

 

NAVEGACIÓ

La majoria d’embarcació de vela, grans o petites,  tenen en comú un seguit d’elements com són el casc, la quilla, com a mínim un pal per la vela, el timó i els aparells.

En l’àmbit lúdic-esportiu hi ha molts tipus d’embarcació per navegar, sigui a vela o a rem, des de la canoa i el caiac fins  a velers de diversos pals passant pel surf, windsurf i el paddle o surf de rem, entre d’altres. 

Descobreix bonics racons de la nostra Geografia!

Gaudeix Descobrint nous indrets, nous paisatges i activitats a l'aire lliure amb 1 sol clic.

Fes-te Aventuristic!

Cada setmana Reportatges Nous. Descobreix-los!

Només cal que escriguis el teu mail i et mantindrem informat.

[/db_pb_signup][/db_pb_signup]