Globus

Vol en Globus Aerostàtic per Teotihuacán – Méxic

Teotihucán vol dir ciutat dels Déus, i es conserven edificis, com la Piràmide del Sol, de l’any 150 ac. És la zona arqueològica més visitada de Mèxic, i veure-la des de l’aire és tot un plaer.

GLOBUS AEROSTÀTICS

Volar en globus aerostàtic d’aire calent és la forma més senzilla i segura de pujar a les altures acompanyades d’amics i familiars. Mitjançant una fina tela s’embolcalla una gran massa d’aire que en escalfar-la redueix la seva densitat respecte a l’aire del seu voltant i això permet que floti.

Per mantenir l’aire calent de l’interior del globus el pilot contínuament ha d’engegar una potent flama. Curiosament no podem dirigir el globus perquè viatge amb els corrents d’aire de manera que si es vol anar cap a algun lloc concret la perícia del pilot fa que ja sigui pujant o baixant miri de trobar el corrent d’aire que millor convingui per arribar el més a prop possible de l’objectiu.

Sorprèn que   dins la cistella suspesa a la tela que embolcalla l’aire calent regni la calma més absoluta, ja no hi ha cap corrent d’aire ni de cara, ni de costat ni d’esquena, perquè el globus i per tant tots els tripulants viatgen a la vegada amb l’aire.

Això fa que puguem contemplar el paisatge que hi ha als nostres peus amb una relaxació i pau total, només trencada pel soroll eixordador de la flama per mantenir calent l’interior del globus.

De què està fet el Globus Aerostàtic?

El globus aerostàtic d’aire calent està compost de la tela de material sintètic impermeable que pot resistir altes temperatures. De la tela queda suspesa la barqueta que acostuma a  ser de vinyeta o joncs entrellaçats en forma quadrada o rectangular.

Al seu interior hi ha les bombones de propà i un cremador que dirigeix la flama cap a l’interior de l’embolcall. 

Com a instruments solen portar un altímetre, variòmetre, termòmetre, brúixola, GPS, mapa, aparell de ràdio i finalment un extintor. 

 

Com Funcionen els Globus Aerostàtics?

La majoria de vols en globus aerostàtics d’aire calent es realitzen a la matinada, quan la temperatura de l’aire és més baixa i sol haver-hi més calma atmosfèrica.

Ràpidament s’estén la tela a terra i amb un ventilador se li comença a introduir aire al seu interior. Un cop està relativament inflat és quant a traves de la flama es comença a escalfar l’aire i progressivament es va posant vertical.

És en aquest moment quant els tripulants pugen a l’interior de la barqueta i tot seguit emprenen el vol. Durant el viatge que sol durar al voltant d’una hora, el pilot està en contacte amb l’equip de terra que vindrà a recollir el globus allà on aterri.

Festival de Globus Aerostàtics!

El festival de globus més important del sud d’Europa té lloc cada estiu a Igualada des de l’any 1997 i s’anomena European Balloon Festival. Dura 4 dies i atreu milers de visitants.

En les darreres edicions han participat cada any més de 50 equips procedents de tot el món que omplen el cel de la comarca de l’Anoia amb immenses boles d’aire calent de tots colors. Un autèntic espectacle.

 

Descobreix bonics racons de la nostra Geografia!

Gaudeix Descobrint nous indrets, nous paisatges i activitats a l'aire lliure amb 1 sol clic.

Fes-te Aventuristic!

Cada setmana Reportatges Nous. Descobreix-los!

Només cal que escriguis el teu mail i et mantindrem informat.

[/db_pb_signup][/db_pb_signup]