Salt

Cedar Lines
Un equips de wingsuiters, liderat per Fred Fugen, es va desplaçar al nord del Líban per sobrevolar la localitat de Bsharra, i el bosc de Cedars i la vall de Qadisha, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

SALT

L’esport més extrem dins dels esports extrems és l’anomenat Salt BASE que es va donar a conèixer al públic a finals dels anys 70 als EEUU. De fet la paraula BASE és un acrònim anglès, és a dir les inicials de diverses paraules. B de Building (edifici), A d’Antena, S de Span (ull de pont) i E de Earth (terra). 

Cada paraula ve a ser dels diferents punts on acostumen a llançar-se els saltadors BASE. De fet no és res més que llençar-se des d’una certa altura i obrir el paracaigudes a la distància justa abans no s’impacti amb el terra. 

Són salts molt breus en els que no es pot fer cap error, ja que només hi ha una sola oportunitat per obrir el paracaigudes. També és molt important la posició del cos en el moment del salt. 

On Realitzar Salts

Els llocs més habituals per realitzar els salts són a dalt de tot de grans edificis, a la punta d’altes presses i sobretot des de penya-segats.

Per tant se salta de menys de 600 metres d’altura i en molts casos ni tan sols arriba als 100 metres de manera que tot just quan es deixen caure ja cal que obrin el paracaigudes.

Això significa que el vol sol durar molt pocs segons, menys de 10, però tan adrenalítics que enganxa als que ho practiquen. Ara bé, qualsevol error, per petit que sigui, pot comportar quedar esclafat a terra. 

 

Quin Risc te fer Salts?

Hi ha molt poca gent que practiqui aquest esport i entre els que ho fan malauradament cada any hi ha més d’una baixa. Es recomana realitzar prèviament més de 100 salts des d’un avió, és a dir fer els salts habituals d’un paracaigudista, ja que és la millor manera d’entrenar-se.

Cal tenir present que el cos s’accelera a mesura que cau, així al cap de 3 segons de caiguda lliure el cos supera els 100 quilòmetres per hora i haurà baixat 45 metres.

Al cap de 5 segons caurem a 180 quilòmetres per hora i haurem recorregut 125 metres. Per tant el terra s’acosta a velocitat de vertigen per això tot practicant de salt BASE acostuma a estudiar amb molt detall el lloc on ha de fer el salt així com les condiciones que hi ha a la zona.

El Wingsuit o Wingfly

El Wingsuit o Wingfly és una modalitat del salt BASE que consisteix a saltar al buit amb un vestit que emula el cos d’un esquirol. D’aquesta manera en comptes de baixar en pica fins a terra, pots planejar una mica.

És la forma humana més nua i espectacular de volar, també la més arriscada amb velocitats que arriben als 200 quilòmetres per hora. Als anys 1980 i 1990 paracaigudistes alemanys i francesos varen realitzar els primers dissenys i ja a començament del segle XXI va aparèixer el primer vestit aeri accessible al públic. 

 

Descobreix bonics racons de la nostra Geografia!

Gaudeix Descobrint nous indrets, nous paisatges i activitats a l'aire lliure amb 1 sol clic.

Fes-te Aventuristic!

Cada setmana Reportatges Nous. Descobreix-los!

Només cal que escriguis el teu mail i et mantindrem informat.

[/db_pb_signup][/db_pb_signup]