NEU

A l’hivern la neu recobreix les muntanyes per lliscar i fer un munt d’activitats.

Neu

Activitats a la Neu

Neu

Esquí de Muntanya

Neu

Estacions d’Esquí

Neu

Activitats a la Neu

Neu

Esquí de Muntanya

Neu

Estacions d’Esquí

Lluita passiva contra les allaus

Més d’un 50% del territori a la Vall d’Aran està potencialment amenaçat per allaus. El centre de Lauegi se n’encarrega de la seva predicció durant l’hivern per paliar-ne els efectes, però hi ha una altra tasca en els mesos que no hi ha neu que consisteix a situar infraestructures que ajudin a que aquests allaus no es produeixin o que no afectin a carreteres o zones urbanitzades.

Les glaceres dels Pirinieus

L’escalfament global està afectant de forma més important als pols i l’alta muntanya. Als Pirineus per exemple, han desaparegut 30 glaceres entre el 1980 i el 2020.
Jordi Camins porta tot aquest període de temps fent un seguiment de l’evolució de les glaceres, i ens en pot parlar millor que ningú.

Curs per ser guia de la Wilderness Guides Association

Al llarg d’un mes, un grup de persones aspirants a ser guies de l’Àrtic o d’ambients glaçats, es troben al nord de Suècia per realitzar una sèrie de proves en ambients extrems.

L’Alto del Naranco en esquís de muntanya

Malgrat que les intenses nevades de principis de gener van deixar moltes carreteres tallades, vam aconseguir pujar fins el Port de San Glorio, des d’on surten moltes rutes d’esquí de muntanya. La nostra ens va portar a l’Alto del Naranco, amb una vall molt bonica acompanyant-nos en tot moment a mà dreta, i unes vistes des dalt espectaculars dels principals cims de la Serralada Cantàbrica.

L’Espigüete en esquís de muntanya

El pic Espigüete, de 2.450 metres d’altitud, és un dels cims més emblemàtics de Palència, i també de tota la serralada del Cantàbric. A través de la seva pala sud, i sempre que no s’hagin format plaques de gel, es pot pujar fins el mateix cim en esquís de muntanya.

La tragèdia del Balandrau

El dia 30 de desembre de l’any 2000, a poc pel canvi de segle, un canvi sobtat de temps al Pirineu, amb ràfegues de vent huracanades i una baixada molt marcada de les temperatures, va provocar el fenòmen anomenat torb, que les va fer passar magres a tots els muntanyencs que havien pujar a passar el dia. Al Balandrau va ser on hi va haver la major afectació en quant a gent, ja que hi van perdre la vida 7 persones.

Baqueira Beret Temporada 2020/2021

L’estació de Baqueira Beret presenta diverses novetats aquesta temporada, la majoria relacionades amb la tecnologia de cara a facilitar els accessos a l’estació i la gestió de la restauració intentant evitar aglomeracions de gent. Però també ha perfeccionat el sistema d’innivació de Beret on ha construït una nova bassa i ha millorat la xarxa de canons.

L’estació d’esquí de Valle de Laciana Leitariegos

No destaca per la quantitat de quilòmetres esquiables ni per la varietat de pistes, però sí que es pot dir que Leitariegos és una estació ideal per iniciar-se en l’esquí i amb un entorn, la Vall de Laciana, que té uns paisatges i una fauna que valen molt la pena de visitar.

Baqueira Beret en ple confinament

L’estació de Baqueira Beret és de les poques que continua obertes malgrat que les restriccions per la pandèmia del Covid permeten a ben poca gent accedir-hi.
Només és obert el sector de Baqueira, però ofereic 40 quilómetres d’una neu de bona qualitat i amb un gruix superior al metre.

Descobreix bonics racons de la nostra Geografia!

Gaudeix Descobrint nous indrets, nous paisatges i activitats a l'aire lliure amb 1 sol clic.

Fes-te Aventuristic!

Cada setmana Reportatges Nous. Descobreix-los!

Només cal que escriguis el teu mail i et mantindrem informat.

[/db_pb_signup][/db_pb_signup]