Parapent

Lliga Nacional de Parapent a la Vall de Boí
Entre el 16 i el 19 de setmbre de 2021, es va disputar a la Vall de Boí, la tercera prova de la temporada de la Lliga nacional de parapent, amb dos dies molt bons per volar, però d’altres que no tant.
Segura Race 3D
A la localitat andalusa de Segura de la Sierra es va portar a terme a principis de juny la vint-i-unena edició del Festival Internacional de l’Aire El Yelmo, en la que es van disputar algunes proves com aquesta de paramotor.
Red Bull X-Alps
El dia 21 de juny es va donar el tret de sortida a una de les proves d’aventura més dures del planeta, en la que els corredors havien de superar llargues distàncies i grans desnivells intentant maximitzar el rendiment dels seus parapents.
Acroparapent
Ja fa 21 anys que a la localitat de Segura de la Sierra, a Jaén, es celebra el Festival Internacional de l’Aire, anomenat El Yelmo, en la que es fan diverses activitats com aquesta exhibició de parapent acrobàtic en la que va participar Horacio Llorens.
Imatges de Ikone Media.

Parapent al Valle de Bravo – México

Un dels indrets més turístics de l’interior de Mèxic és la localitat de Valle de Bravo, on es poden realitzar multitud d’activitats. Nosaltres farem un divertit vol en parapent.

PARAPENT

Segons sembla, el francès Jacques Garnerin va ser el primer ser humà que va fer un descens amb paracaigudes amb èxit l’any 1797. Arran d’això va rebre el títol d’Aeronauta Oficial de Napoleó. 

Concretament es va llançar des de 1.000 metres d’altura. El seu paracaigudes feia uns 7 metres de diàmetre. Als anys 60 del segle passat, arran de treballs encarregats per la NASA per recuperar les càpsules espacials, es va patentar la primera ala de pendent també anomenat parapent a la vegada que escaladors francesos feien proves amb artefactes similars als Alps. 

Tot plegat va portar a un gran desenvolupament a partir de la dècada dels 80 fins als nostres dies on l’ala de pendent s’ha convertit en l’aparell volador més senzill i lleuger. 

Com està format el Parapent?

El parapent està format per una tela sintètica reforçada. Disposa d’una sèrie de cel·les amb obertures a la part del davant que amb l’aire inflen la tela donant-li la forma d’ala. A través de diversos cordinos molt fins l’ala s’uneix a l’arnes que porta el pilot.

 

Com Enlairar-se amb el Parapent?

L’Ala de pendent s’enlaira i aterra mitjançant les cames del pilot. És a dir, per enlairar-se el pilot sol corre endavant en un pendent cada cop més pronunciat per aconseguir que l’aire infli la tela i un cop formada l’ala iniciar el vol.

Es condueix amb les mans mitjançant uns cordinos que actuen doblegant cap avall la part del darrere de l’ala.

Actualment s’han aconseguit ales de pendent que arriben a volar a més de 60 quilòmetres per hora amb una finesa d’11, és a dir per cada metre que baixa poden recórrer 11 metres longitudinalment. 

Vols Monoplaça o Biplaça

El parapent monoplaça sol ser el més habitual, però en molts indrets es porten a terme vols biplaça per la gent que sense coneixements li agrada provar noves sensacions.

En aquest cas un pilot experimentat condueix l’aparell mentre el tripulant només ha de gaudir del vol.

Els pilots especialistes també poden realitzar espectaculars maniobres acrobàtiques i s’han arribat a realitzar recorreguts superiors als 500 quilòmetres en un sol vol així com superar els 8.000 metres d’altitud. 

 

Descobreix bonics racons de la nostra Geografia!

Gaudeix Descobrint nous indrets, nous paisatges i activitats a l'aire lliure amb 1 sol clic.

Fes-te Aventuristic!

Cada setmana Reportatges Nous. Descobreix-los!

Només cal que escriguis el teu mail i et mantindrem informat.

[/db_pb_signup][/db_pb_signup]